Introduction guide to competitive Pokemon

Go down

Introduction guide to competitive Pokemon Empty Introduction guide to competitive Pokemon

Post by Robin on Sun Apr 10, 2016 9:17 am

Introduction guide to competitive Pokemon

Lieve forumgenootjes,

Met deze guide wil ik jullie graag introduceren in de wondere wereld van competitive Pokemon. Waar je de beste, sterkste en meest strategische Pokemon teams maakt. In dit bericht laat ik jullie kennismaken met de individuele Pokemon zelf. Hoe je Pokemon maakt met het meeste talent en vaardigheden. Vervolgens zal ik hier een bericht na plaatsen met daarin strategieën voor Pokemon teams!

Part 1: Create perfect Pokemon
Bij competitive Pokemon zijn er twee belangrijke onderdelen om rekening mee te houden: de "genetica" ofwel al het erfelijke van de Pokemon, en de "opvoeding" ofwel de training en aangeleerde vaardigheden. De (a) genetica kun je perfect krijgen door te breeden en (b) de opvoeding door EV trainen.


1a. Breeding
De beste manier om aan goede competitive Pokemon te komen, is door te breeden. Laat twee Pokemon die met elkaar eitjes kunnen maken achter bij de Day Care en ze zullen aan de lopende band eitjes gaan produceren. Wanneer je twee verschillende Pokemonsoorten laat breeden, komt uit het ei altijd de Pokemonsoort van de moeder. Bijvoorbeeld: je breed een mannelijke Clefairy met een vrouwlijke Pikachu, dan krijg je enkel eitjes met Pichu. De ouders moeten wel in dezelfde Egg Group zitten (klik hier voor een overzicht).

Chance egg en aantal stappen

Abilities en Natures
De meest zichtbare erfelijke eigenschappen van een Pokemon zijn de Ability en Nature. De Ability verschilt per Pokemonsoort. Pokemon kunnen ook een Hidden Ability hebben. Deze kun je alleen krijgen met breeden wanneer een van de ouders deze Hidden Ability ook heeft. Het beste kan de moeder de Hidden Ability hebben, dan heeft het kindje 60% kans deze over te nemen (bij de vader maar 20% kans). Ook wanneer je niet geïnteresseerd bent in de Hidden Ability, moet je nog goed opletten welke ability de moeder heeft. Zij geeft namelijk in 80% van de gevallen haar ability door aan het kind.

Verder zijn natures heel belangrijk bij het breeden van competitive Pokemon.
Introduction guide to competitive Pokemon Nature10

Egg moves

IV breeding

Stay tuned, this will be updated soon!

- IV breeding (natures/abilities/egg moves/characteristics)
- EV training

Checklist breeden:
- Nature
- (Hidden) Ability
- Gender (voor sommige Pokemon)
- Egg Moves
- IVs

Checklist EV trainen:
- Pokerus
- Power Items
- Sweet Scent
- Pokemon met Surf/Earthquake/Lave Plume etc
- Exp Share aan

Checklist puntjes op de i:
- Train naar lvl50
- Leer de juiste moves
- Geef het juiste item
- (Optioneel) bedenk een leuke nickname

Tools:
- Metalkid's IV calculator
- Azurilland's team builder
- Smogon's strategy dex
- Psypokes' attack type analyser
- Serebii's Pokedex
- Type chart
- Nature chart
- Characteristic chart


Last edited by Robin on Sat Apr 30, 2016 12:48 pm; edited 9 times in total
Robin
Robin
Senior
Senior

Posts : 512
Join date : 2015-12-20
Age : 24
Location : Leiden

View user profile http://robinenkelly.forumotion.com

Back to top Go down

Introduction guide to competitive Pokemon Empty Re: Introduction guide to competitive Pokemon

Post by Robin on Sun Apr 10, 2016 9:18 am

Team Building Guide Work in progress

In deze Team Building Guide ga ik je leren hoe je een goed competitief team kan maken. Om te beginnen vertel ik over de verschillende rollen die Pokémon kunnen hebben. Vervolgens behandelen we verschillende speelstijlen en de verschillende soorten teams die daarbij horen. Tot slot geef ik een kort overzicht van bekende kernen die gebruikt worden bij het team builden. Veel leesplezier!

[size=150]Pokémon rollen[/size]
Verschillende Pokémon hebben allemaal een andere rol in een team. Elk team heeft een verschillende verhouding tussen Pokémon met bepaalde rollen. Voordat je een goed team kunt bouwen, moet je weten wat Pokémon rollen zijn en welke soorten Pokémon op een bepaald team goed werken. Ik begin dus met een introductie van de verschillende rollen. Als je hiermee al bekend bent, kun je dit gedeelte overslaan en verder kijken bij teamstijlen.

Sweeper
Sweepers zijn aanvallende Pokémon. De bedoeling van deze Pokémon is door grote kracht of door boosting moves door het team van de tegenstander heen te vechten en alle tegenstanders wegvegen. Sweepers maken dus vaak gebruik van setup moves als Swords Dance of moves die schade geven. Sweepers hebben vaak van nature hoge speed en attack of special attack. Sweepers zijn het belangrijkste onderdeel van offensive en hyperoffensive teams. Er bestaan physical sweepers, special sweepers en mixed sweepers.

Physical sweepers maken gebruik van physical moves, zoals Earthquake en Close Combat. Deze moves werken het best wanneer de aanvallende Pokémon een hoge attack heeft en de tegenstander een lage defense. Voorbeelden van physical sweepers zijn Terrakion en Haxorus.
[sprite]Terrakion[/sprite][sprite]Haxorus[/sprite]

Special sweepers maken gebruik van special moves zoals Ice Beam en Fire Blast. Bij special moves wordt gebruik gemaakt van de special attack en de special defense. Voorbeelden van special sweepers zijn Volcarona en Latios.
[sprite]Volcarona[/sprite][sprite]Latios[/sprite]

Tot slot zijn er mixed sweepers. Dit zijn Pokémon die zowel gebruik maken van physical als special moves. Deze Pokémon zijn moeilijker te stoppen doordat ze physical walls met special moves kunnen raken en special walls met physical moves. Het lastige is wel dat mixed sweepers over het algemeen minder sterk zijn dan physical of special sweepers. Je moet namelijk de EVs verdelen over attack en special attack. Bekende mixed sweepers zijn Infernape en Salamence.
[sprite]Infernape[/sprite][sprite]Salamence[/sprite]

Wall
Een wall is een Pokémon die klappen kan opvangen. Vaak gebruiken walls support moves zodat ze iets te doen hebben wanneer ze de tegenstander wallen. Dit zijn moves als Thunder Wave, Heal Bell of Wish. Walls hebben bovendien vaak recovery moves om zo lang mogelijk in leven te kunnen blijven. Ze hebben meestal veel HP en hoge defenses en zijn terug te vinden in stall teams. Ook walls zijn op te delen in drie categorieën: physical walls, special walls en mixed walls.

Physical walls hebben hoge defense en HP. Hierdoor kunnen ze physical sweepers goed tegenhouden. Bekende physical walls zijn Skarmory en Gliscor.
[sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Gliscor[/sprite]

Special walls kunnen special sweepers goed stoppen. Beroemde voorbeelden zijn Blissey en Tentacruel, die met hun hoge special defense en HP de meeste special attacks kunnen opvangen.
[sprite]Blissey[/sprite][sprite]Tentacruel[/sprite]

Mixed walls kunnen physical hits een special hits redelijk goed opvangen. Maar doordat ze niet gespecialiseerd zijn kunnen ze van allebei niet heel veel hebben. Voorbeelden van mixed walls zijn Ferrothorn en Jellicent. Deze kunnen met de juiste EV spread de meeste hits wel opvangen.
[sprite]Ferrothorn[/sprite][sprite]Jellicent[/sprite]

Tank
Een tank is een speciaal geval. Tanks zijn Pokémon met offensieve kracht, die wel een paar klappen kunnen opvangen. Ze zijn dus een soort tussenvorm tussen sweepers en walls. Ze hebben vaak wel de kracht van sweepers, maar ze missen de speed. Ook hebben ze niet zoveel verdedigende kwaliteiten als walls. Tanks zul je vaak terugzien in bulky offensive teams. Bekende tanks zijn Tyranitar en Dragonite.
[sprite]Tyranitar[/sprite][sprite]Dragonite[/sprite]

Stallbreaker
Stallbreakers zul je vaak terugzien op gebalanceerde teams. Een stallbreaker is een Pokémon die stall teams kan verslaan. Dit kunnen verschillende soorten Pokémon zijn. Het kan een setup sweeper zijn, die na een boosting move een heel defensief team uit elkaar kan scheuren (Swords Dance Terrakion of Quiver Dance Volcarona), maar ook een krachtige Choice Band of Choice Specs gebruiker (Choice Band Haxorus of Choice Specs Latios). Ook Pokémon met goede coverage kan stall teams verslaan (Hydreigon of Infernape). Tot slot zijn Pokémon met Taunt en Pokémon met Magic Guard goede stallbreakers (Mew en Reuniclus). Zonder stallbreakers kan je team het erg lastig krijgen tegen goed gebouwde stall teams.
[sprite]Mew[/sprite][sprite]Reuniclus[/sprite]

Entry hazards
Entry hazards (Stealth Rock, Spikes, Toxic Spikes) zijn in de vijfde generatie erg belangrijk. Vooral stall teams kunnen niet zonder. Er zijn verschillende Pokémonrollen die te maken hebben met Hazards.

(Toxic) Spikers zijn Pokémon die Spikes of Toxic Spikes kunnen neerleggen op het veld van de tegenstander. Ze zijn een onmisbaar onderdeel van stall teams en semi-stall teams. De beste (Toxic) Spikers zijn vaak walls. Door hun hoge defenses kunnen ze de tegenstander machteloos maken waardoor ze genoeg tijd hebben om Spikes of Toxic Spikes neer te leggen. Bekende (Toxic) Spikers zijn Skarmory, Ferrothorn, Tentacruel en Forretress.
[sprite]Ferrothorn[/sprite][sprite]Skarmory[/sprite]

Er zijn veel Pokémon die Stealth Rock kunnen leren. Bulky Pokémon hebben vaak meer tijd om Stealth Rock neer te leggen. Dit zijn bijvoorbeeld Heatran en Tyranitar.
[sprite]Heatran[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite]

Spinners zijn Pokémon die de move Rapid Spin kennen. Met deze move kunnen ze alle Entry Hazards in hun veld in één beurt van het veld halen. Doordat stall teams zo erg vertrouwen op Entry Hazards om te winnen, kan een goed geplande Rapid Spin de hele tactiek van de tegenstander verpesten. Bekende Rapid Spinners zijn Starmie en Forretress.
[sprite]Starmie[/sprite][sprite]Forretress[/sprite]

Stall teams hebben dus vaak spinblockers. Een spinblocker is een Ghost-type Pokémon. Doordat Rapid Spin een Normal-type move is, heeft deze geen effect op Ghost-types. Hierdoor kan een spinner geen entry hazards verwijderen wanneer hij tegenover een Ghost-type staat. De beste spinblockers in OU zijn Jellicent en Gengar.
[sprite]Jellicent[/sprite][sprite]Gengar[/sprite]


[size=150]Speelstijlen[/size]
In competitief Pokémon bestaan verschillende soorten speelstijlen. Een speelstijl is in feite de verhouding tussen offensieve en defensieve Pokémon. Elke onderstaande speelstijl kan werken als het goed is opgebouwd. Sommige speelstijlen zijn wel moeilijker. Stall wordt bijvoorbeeld gezien als de moeilijkste speelstijl om succesvol uit te voeren. Voordat je een team maakt, moet je bedenken welke speelstijl jij het prettigst vindt spelen. Hier zet ik even de standaard speelstijlen op een rijtje met een voorbeeld team in de spoiler.

Balanced
Gebalanceerde teams hebben zowel offensieve als defensieve krachten. Goede gebalanceerde teams kunnen winnen tegen offensieve en defensieve teams. Veel balanced teams worden ongeveer zo gebouwd:

1. Kies 3 defensieve Pokémon die goed samen kunnen werken. Ze moeten de meeste sweepers uit de metagame checken of counteren. Vaak hebben ze samen ook nog een doel, bijvoorbeeld entry hazards neerleggen. Deze 3 defensieve Pokémon vormen je defensieve kern.
2. Kies een stallbreaker. Zonder stallbreaker zul je het heel lastig krijgen tegen stall teams dus een stallbreaker is echt aangeraden voor gebalanceerde teams.
3. Kies een aanvullende sweeper. Deze sweeper moet goed kunnen samenwerken met je defensieve kern. Neem bijvoorbeeld een sweeper die een bedreiging voor je kern kan gebruiken om een setup te doen.
4. Kies een glue Pokémon. De glue checkt de Pokémon die de rest van je team nog niet aan kan. Het vult dus alle gaten in je team op. De glue Pokémon is de lastigste om te kiezen. Vaak zijn er meer geschikte Pokémon die allemaal werken, maar wel op verschillende manieren spelen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je het team veel test.

Uiteindelijk is het niet erg als je team hiervan afwijkt, dit stappenplan is enkel een richtlijn. Je kan bijvoorbeeld best een defensieve kern van 2 of 4 Pokémon nemen en dan een sweeper meer of minder.

Balanced teams zijn zo divers en verschillend dat er geen algemene grote bedreigingen zijn. Toch kunnen balanced teams last krijgen van krachtige sweepers. Belangrijk is wel dat je bij balanced teams niet voorspelbaar mag zijn. Neem niet alleen maar standaard sets, maar zorg ook voor een verrassing.

Spoiler:
Voorbeeld team: Balanced
[sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Latias[/sprite][sprite]Heatran[/sprite]
1. De defensieve kern van dit team bestaat uit drie Pokémon die elkaars zwaktes op kunnen vangen. Verder kunnen Skarmory en Heatran entry hazards neerleggen, waar de rest van het team van kan profiteren.
[sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Latias[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Lucario[/sprite]
2. Lucario werkt hier als stallbreaker. Na een Swords Dance kan hij stall teams uit elkaar scheuren.
[sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Latias[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Lucario[/sprite][sprite]Gengar[/sprite]
3. Gengar is de aanvullende sweeper. Hij werkt goed samen met de defensieve kern, omdat hij kan spinblocken. Gengar kan de entry hazards van Skarmory en Heatran beschermen.
[sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Latias[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Lucario[/sprite][sprite]Gengar[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite]
4. Scarf Tyranitar is de glue. Hij checkt bedreigingen als Starmie en Gengar en verzorgt Sandstorm.


Offense
Offensieve teams bestaan uit aanvallende Pokémon. Ze hebben een bovengemiddeld aantal sweepers en een aantal supporters die deze sweepers helpen. Het belangrijkste kenmerk van een offensief team is dat het geen defensieve kern heeft. Ook is de speelstijl anders. Offensieve teams spelen agressiever en ze offeren vaker Pokémon op om momentum te krijgen. Gevechten met offensieve teams kunnen dan ook erg snel voorbij zijn.

1. Offensieve teams beginnen met een offensieve kern. Dit zijn vaak twee (of drie) sweepers die goed samenwerken. Dit kan op twee verschillende manieren. De meest bekende manier is dat de ene sweeper kan setuppen tegen counters van de andere sweeper. Deze manier werkt prima en geeft ook een goede basis voor een offensieve kern. Een ongebruikelijkere manier is om twee sweepers te nemen met dezelfde counters. Zo kan de eerste sweeper de gemeenschappelijke counter verzwakken, zodat de tweede sweeper deze kan verslaan en vervolgens de rest van het team ook te verpulveren.
2. Vervolgens neem je één of twee supporters die je sweepers helpen te sweepen. Dit kunnen Dual Screeners zijn voor fragiele sweepers of Pokémon met Thunder Wave voor trage sweepers. Ook entry hazards kunnen van pas komen. Vooral Spikes en Stealth Rock helpen je sweepers.
3. Afhankelijk van je offensieve kern kies je earlygame of lategame sweepers. Als je in je offensieve kern vooral lategame sweepers hebt, is het verstandig om hier earlygame sweepers te nemen. Dit zijn Choice Band of Choice Specs gebruikers die vroeg in het spel al gaten in het team van de tegenstander kunnen slaan, waardoor het sweepen voor je lategame sweepers makkelijker wordt.
4. Eventueel kun je hier een glue Pokémon nemen. Als je problemen hebt met bepaalde Pokémon neem je als glue een Pokémon die deze kan verslaan. Vaak is dit een snelle revenge killer. Let er wel op dat dit geen defensieve Pokémon moet worden. Defensieve Pokémon vertragen het spel en geven je momentum weg.

Bedreigingen voor offensieve teams zijn snelle sweepers met goede coverage. De sweepers op offensieve teams zijn meestal niet erg bulky. Ze vertrouwen volledig op hun snelheid en kracht. Hierdoor zijn nog snellere sweepers gevaarlijk voor offensieve teams. Starmie en Jolteon kunnen offensieve teams soms eigenhandig verslaan. Ook goed gebouwde stall teams kunnen offensieve teams verslaan.

Spoiler:
Voorbeeld team: Offense
[sprite]Breloom[/sprite][sprite]Landorus[/sprite]
1. Breloom en Landorus zijn twee sweepers die goed kunnen samenwerken. Landorus verslaat Celebi en Gliscor voor Breloom en Breloom kan Rotom-W voor Landorus verslaan. Bovendien kunnen ze gemeenschappelijke counters als Skarmory verzwakken.
[sprite]Breloom[/sprite][sprite]Landorus[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite][sprite]Rotom-water[/sprite]
2. Tyranitar en Rotom-W supporten Breloom en Landorus door Stealth Rock neer te leggen en Skarmory te counteren.
[sprite]Breloom[/sprite][sprite]Landorus[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite][sprite]Rotom-water[/sprite][sprite]Gyarados[/sprite]
3. Gyarados is een lategame sweeper. Breloom en Landorus verzwakken of verslaan zijn counters, waarna Gyarados het af kan maken.
[sprite]Breloom[/sprite][sprite]Landorus[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite][sprite]Rotom-water[/sprite] [sprite]Gyarados[/sprite][sprite]Scizor[/sprite]
4. Scizor is de glue Pokémon. Met Bullet Punch kan hij gevaren als Terrakion checken.

Stall
Stall is de meest defensieve speelstijl. Het maakt gebruik van entry hazards en andere niet directe schade (Sandstorm, Leech Seed, Poison, etcetera) om de tegenstander langzaam te verslaan. De beste reden om stall te spelen is dat je met een goed stall team altijd controle hebt. Je hoeft weinig te predicten om te kunnen winnen, terwijl predicten bij offensieve teams noodzakelijk is.

1. Stall teams bestaan vaak uit een grote defensieve kern. Meestal zijn dit 4 walls die samen zo goed als de hele metagame checken en counteren. Een aantal van deze walls kan entry hazards neerleggen en phazen.
2. Als volgende wordt vaak een Pokémon gekozen die stallbreakers kan verslaan. Hierbij kun je het beste een counter nemen tegen de stallbreaker die je de meeste problemen geeft. Quagsire wordt wel eens gebruikt tegen setup sweepers en Choice Band Tyranitar voor Mew en Reuniclus.
3. Hier kun je een bulky setup sweeper nemen om een extra winmogelijkheid te creëren. Reuniclus en Latias kunnen hier werken. Maar vanzelfsprekend kun je ook een extra wall nemen om de laatste paar Pokémon te counteren.

Voor stall teams zijn spinners en spinblockers belangrijk. Stall teams kunnen namelijk het best presteren wanneer er alleen entry hazards bij de tegenstander liggen. Ook profiteren stall teams enorm van clerics (Pokémon met Heal Bell of Aromatherapy) om de verschillende walls in perfecte staat te houden.

De grootste vijanden van stall teams zijn Stallbreaker Mew en Calm Mind Reuniclus. Maar ook een overvloed aan sterke setup sweepers (Hyper Offense) kan stall verslaan. Tot slot zijn spinners en Pokémon met Taunt goede manieren om stall te verslaan.

Spoiler:
Voorbeeld team: Stall
[sprite]Jellicent[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Nidoqueen[/sprite][sprite]Skarmory[/sprite]
1. De grote defensieve kern bestaat uit Jellicent, Heatran, Nidoqueen en Skarmory. Ze counteren samen een groot deel van de metagame en ze hebben allemaal een rol in de entry hazards.
[sprite]Jellicent[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Nidoqueen[/sprite][sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite]
2. Choice Band Tyranitar werkt tegen stallbreakers als Mew en Reuniclus.
[sprite]Jellicent[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Nidoqueen[/sprite][sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Tyranitar[/sprite][sprite]Celebi[/sprite]
3. Celebi is een extra counter tegen Rain teams en support de rest van het team met Heal Bell.

Hyper offense
Hyper offense is de meest offensieve manier van spelen. Er zijn twee soorten hyper offense: physical hyper offense en special hyper offense. Special hyper offense is echter ontzettend moeilijk te gebruiken door Blissey, dus focus ik me hier alleen op physical hyper offense, het principe is toch hetzelfde. Het idee van hyper offense is dat het gebruik maakt van alleen maar physical sweepers. Zo komt er zoveel druk te staan op de physical walls van de tegenstander dat deze snel zullen bezwijken waarna je andere sweepers de rest van het team zullen afmaken. Wanneer je hyper offense speelt moet je zo min mogelijk switchen. Wanneer je een Pokémon niet kan verslaan, offer dan gewoon je eigen Pokémon op zodat je de volgende schadeloos in het spel kan brengen.

1. Hyper offense teams hebben altijd een Dual Screener als lead. Goede kandidaten hiervoor zijn Espeon en Latios. Dankzij de Dual Screens kunnen je andere sweepers makkelijker setuppen.
2. Kies 5 physical setup sweepers die allemaal zo gevaarlijk zijn dat ze een heel team kunnen verscheuren. Goede voorbeelden zijn Haxorus, Lucario en Cloyster. Zorg ervoor dat je tegen elke veelvoorkomende Pokémon een sweeper hebt die kan setuppen. Probeer ook te zorgen dat geen enkele physical wall je hele team kan wallen. Meestal is dit echter geen probleem aangezien je 5 gevaarlijke setup sweepers hebt, maar als het voorkomt is het wel noodzakelijk om dit te veranderen.

Hyper offense wordt gecounterd door snelle sweepers en scarfers. Deze kunnen het hele team outspeeden en verslaan voordat ze kunnen setuppen. Ook Pokémon die veilig kunnen setuppen tegen een bepaalde hyper offensive sweeper werken goed. Hyper offense spelers switchen nauwelijks en hier kun je je voordeel uit halen.

Spoiler:
Voorbeeld team: Hyper Offense
[sprite]Azelf[/sprite]
1. Azelf dient als Stealth Rock en Dual Screen lead.
[sprite]Azelf[/sprite][sprite]Terrakion[/sprite][sprite]Haxorus[/sprite][sprite]Cloyster[/sprite][sprite]Scizor[/sprite][sprite]Gyarados[/sprite]
2. En voeg vijf sterke setup sweepers toe die goede synergy hebben en dezelfde counters.

Bulky offense & Semi-stall
Sommige teams zijn bulky offensive of semi-stall. Dit zijn eigenlijk gewoon varianten van balanced teams. Bulky offensive teams maken veel gebruik van tanks. Deze tanks vervullen de taken die de sweepers en walls normaal hebben.

Semi-stall is hetzelfde als een balanced team, alleen wordt er meer gebruik gemaakt van entry hazards. Toxic Spikes spelen hierbij een grotere rol. De setup sweepers zullen bovendien bulkier zijn dan bij balanced teams.


[size=150]Kernen [/size]
De kern van je team is erg belangrijk. Als je een sterke kern hebt, zal je team gelijk een stuk beter zijn. Ik heb hierboven al gesproken over offensieve en defensieve kernen. Offensieve kernen hebben als doel om samen zoveel mogelijk schade te doen bij de tegenstander, terwijl defensieve kernen als doel hebben zoveel mogelijk Pokémon te counteren en checken. Er bestaan natuurlijk een heleboel goede kernen, maar dit zijn de meest voorkomende.

Offensieve kernen
[sprite]Scizor[/sprite][sprite]Rotom-water[/sprite]
Een van de meest bekende offensieve kernen van de huidige metagame is de combinatie van Scizor en Rotom-W. Samen vormen ze het beruchte VoltTurn-duo. Ze resisten elkaars zwaktes, verslaan elkaars counters en ze houden altijd voordeel door Volt Switch en U-turn te gebruiken.

[sprite]Haxorus[/sprite][sprite]Magnezone[/sprite]
Een andere bekende offensieve kern is Haxorus en Magnezone. Magnezone elimineert Steel-types waarna Haxorus een vrije sweep heeft met Outrage. Dit werkt ook met andere Dragons in de plaats van Haxorus, maar Haxorus staat bekend om zijn belachelijk hoge attack en werkt daardoor nog beter.

Defensieve kernen
[sprite]Ferrothorn[/sprite][sprite]Jellicent[/sprite]
Dat Ferrothorn en Jellicent goed kunnen samenwerken is al vanaf het begin van de BW metagame bekend. Het zijn allebei uitstekende walls en ze vullen elkaar defensief gezien goed aan. Verder kan Ferrothorn Spikes neerleggen die Jellicent vervolgens kan verdedigen.

[sprite]Skarmory[/sprite][sprite]Heatran[/sprite][sprite]Gastrodon[/sprite]
Deze defensieve kern is gespecialiseerd in het counteren van weather teams. Skarmory zorgt voor Sand teams, Heatran voor Sun teams en Gastrodon voor Rain teams. Bovendien vullen ze elkaar qua type ook goed aan.

[sprite]Blissey[/sprite][sprite]Skarmory[/sprite]
De SkarmBliss combinatie is een van de oudste defensieve kernen. Al vanaf GSC vangt Skarmory de fysieke klappen op terwijl Blissey de special attacks moeiteloos ondergaat. In de loop van de tijd zijn er wel steeds meer counters gekomen voor deze kern, maar het is nog steeds erg solide.


Met deze kennis zal het mogelijk moeten zijn om een redelijk goed team te maken. Mocht je vragen hebben, dan kun je die altijd op het forum stellen. Er zijn genoeg mensen die je graag helpen met je team.Last edited by Robin on Sun Apr 10, 2016 12:57 pm; edited 1 time in total
Robin
Robin
Senior
Senior

Posts : 512
Join date : 2015-12-20
Age : 24
Location : Leiden

View user profile http://robinenkelly.forumotion.com

Back to top Go down

Introduction guide to competitive Pokemon Empty Re: Introduction guide to competitive Pokemon

Post by Jasmin on Sun Apr 10, 2016 12:46 pm

Supernice! x3 En zo veel handige dingen, coming soon xD
Jasmin
Jasmin
Senior
Senior

Posts : 303
Join date : 2015-12-20
Age : 24

View user profile

Back to top Go down

Introduction guide to competitive Pokemon Empty Re: Introduction guide to competitive Pokemon

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum